O nama

Volo je brand koji njeguje 300 godina staru tradiciju spužvarstva na Jadranskom moru. Njegovanje ove tradicije omogućuje suvremenom potrošaču pristup jednom od najintrigantnijih luksuznih kozmetičkih proizvoda podatnog i svilenog dodira – morskoj spužvi. Jadranska spužva najnježnije teksture – fina silk – stoljećima je prepoznata kao kraljica među spužvama. U nastavku pročitajte više o nama.

 

Očuvanje tradicije

Vještine potrebne za sakupljanje spužvi, kao i znanja o njihovim prirodnim staništima, prenose se s generacije na generaciju ronioca.

2-ronioc Sve naše spužve ručno sakupljaju ronioci s dna Jadranskog mora. Suvremena ronilačka oprema omogućuje sakupljanje spužvi u većim dubinama pa dubine ronjenja znaju doseći i 50-ak metara. Ponosni smo na mrežu ronioca s područja čitavog Jadrana s kojima smo uspostavili suradnju i zajedničkim snagama pridonijeli obnovi i očuvanju spužvarstva u Hrvatskoj.

Očuvanje prirodnih bogatstava

Razumijevanje i svijest o neraskidivom odnosu između čovjeka i prirode budi u nama potrebu da čuvamo prirodna bogatstva, a naše metode izlova dizajnirane su tako da čuvaju prirodna staništa spužvi te omogućuju revitalizaciju populacije spužvi podržavajući održiv odnos između potreba komercijalnog tržišta i prirodnih resursa.

Volo tvrtka kontinuirano radi na istraživanjima i razvoju odgovornog spužvarstva za koje se zalaže na nacionalnoj razini.
Naše metode izlova dizajnirane su tako da čuvaju prirodna bogatstva i staništa spužvi.

 

Misija i Vizija

Vizija: biti prepoznati kao suvremena tvrtka koja se bavi sakupljanjem i uzgojem jadranske spužve.

Misija: očuvanje tradicije spužvarstva, razvoj suvremenih metoda uzgoja i održivo sakupljanje spužvi kako bi kupcima širom svijeta ponudili gotov prvoklasni prirodni proizvod te bili konkurentni na tržištu.

 

Pogledajte naše proizvode